Benvinguda




Benvinguts i benvingudes al bloc Espai verd, aquí hi posarem informació sobre les diferents activitats mediambientals que durem a terme aquest curs al nostre centre, i totes aquelles que considereu/em que poden ser notícies d'interès.Vol
ser un espai de comunicació entre els membres de la Comissió Mediambiental del Centre i la resta de membres de la comunitat educativa de l'institut. Està obert a les opinions i la participació de tothom. Animeu-vos a visitar-lo. Esperem que us sigui útil


viernes, 5 de octubre de 2012

Campanya AluMínim

Com ja vam anunciar a  l'entrada d'inici de curs, un dels objectius prioritaris d'aquest any és la reducció del consum del paper d'alumini que gastem per embolicar els esmorzars.


Els objectius d’aquest projecte són: prendre consciència de que l’alumini és
un residu contaminant, que la seva fabricació comporta una gran despesa
energètica i que nosaltres podem reduir aquest residu substancialment
adoptant petits canvis en els nostres hàbits.


I per què volem reduir el paper d'alumini?
Pel seu cost ambiental:


L’alumini s’obté d’un mineral, la bauxita, que es troba majoritàriament enmig d'ecosistemes d'alt valor natural (selves subtropicals). La seva extracció implica desforestació d'aquestes zones i expulsió dels pobles indígenes que viuen allà.





Bauxita





Per la seva despesa energètica: 


L'obtenció d'aquest mineral té una elevada despesa energètica: 15000 Kwh per tona d'alumini (l'acer, per exemple, té una despesa de 5000 Kwh)


Pel problema del seu reciclatge:


Tot i que l'alumini es pot reciclar 100% i aquest procés és més barat que la seva producció, hi ha productes d'alumini, com el paper d'alumini, que són cars i complexos de reciclar, perquè el residu és oliós i es presenta en fragments petits.

Tots aquests problemes per un material que s'utilitza un sol cop, per llençar-lo immediatament.
És per això que cal buscar una alternativa.



Primer de tot us recomanem que veieu  aquesta presentació de la producció
de l'alumini


No hay comentarios:

Publicar un comentario